Annons

Deltavarianten av covid-19 bekräftad i länet

Publicerad 23 juni 2021
Foto: Agnes Aronsson

Region Kalmar län meddelar på onsdagen att man har ett bekräftat fall med deltavarianten av covid-19 i länet och ytterligare ett misstänkt fall utreds.

– Det faller sig rätt naturligt att deltavarianten också skulle upptäckas i Kalmar län då både Blekinge och Kronoberg haft ett flertal fall den senaste tiden, säger biträdande smittskyddsläkare Arsene Nzobandora, i ett pressmeddelande.

Annons

I bägge fallen pågår nu en smittspårning för att begränsa smittspridningen av deltavarianten. Region Kalmar län vill nu påminna allmänheten om att pandemin inte är över och att man ska vara försiktig vid midsommarfirandet.

– När vi nu står inför midsommarfirandet är det viktigt att hålla i minnet att pandemin inte är över. Följ de allmänna råden; stanna hemma vid symtom och testa dig, begränsa nya nära kontakter, umgås helst ute, håll avstånd till andra och undvik miljöer med trängsel.

Som regionen tidigare betonat fungerar vaccinet mot deltavarianten – men främst om man har tagit båda doserna.

– Vaccinet är det bästa skyddet mot allvarlig sjukdom i covid-19.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons