GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man förd till sjukhus efter explosion

Publicerad 6 oktober 2021 • Uppdaterad 6 oktober 2021
Genrebild
Genrebild
Foto: Tommy Alvén/Mostphotos

Vid 05.45 på onsdagsmorgonen larmas polis och ambulans till en adress i Fliseryd, Mönsterås kommun, med anledning av en explosion vid en trädgård till en privatbostad. När polis och ambulans anländer anträffar de en man i 40-årsåldern som är i behov av vård. Vad det är som har exploderat är i nuläget oklart, dock tyder mycket på att det ska ha varit en mindre explosion.

– Vi har inte haft några andra uppringare i Fliseryd som säger att de har hört en hög smäll, vilket vi normalt har när det sker detonationer. Det tyder på att det inte har låtit så mycket. Mannen är skadad, men vi har kunnat prata med honom och det finns inga materiella skador, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral i Malmö.

Senare på förmiddagen meddelar polisen att det är i Långemåla som själva explosionen ska ha skett.

– Ambulans och polis larmades till en adress där mannen befann sig. Det var en annan person som ringt in och sagt att han hade en skada. Han ska ha hanterat ett föremål som exploderat och han har fått en handskada. Vi ska försöka utreda vad det är som har hänt, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Nationella bombskyddet är på plats i Långemåla tillsammans med polisen för att genomföra en undersökning.

Polisen har upprättat en anmälan om misshandel. Om det är mannen själv eller någon annan som har orsakat explosionen är i nuläget oklart.

– Den anmälan är upprättad på uppgifter från mannen själv.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.