Förskolor stängdes efter covid-fall – öppnar igen

I måndags stängdes förskolorna Snurrom och Kapten Karlsson i Kalmar med anledning av att personal bekräftats vara smittade i covid-19. Nu beslutar man att åter öppna förskolorna för ordinarie verksamhet.
Publicerad 20 augusti 2020
Foto: shalamov / Mostphotos

På torsdagseftermiddagen kom beskedet om att förskolorna kommer att öppna för ordinarie verksamhet igen på måndag den 24 augusti. Alla provsvar som kommit tillbaka under veckan har visat sig vara negativa. Det betyder att smittspridningen begränsades till de tre konstaterade fallen.

– Vi har nu fått tillbaka alla provsvar från Region Kalmar läns Smittskyddsenhet. All personal är provtagen, även kringpersonal såsom vaktmästare, kost- och lokalvård. Samtliga provsvar är negativa. Vi är lättade över beskedet och kommer under fredagen att förbereda förskolan för att kunna göra en säker öppning för alla barn igen på måndag morgon, säger Mats Linde, förvaltningschef på utbildningsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.