Annons

Pulverbrev till Länsstyrelsen i Kalmar – Innehållet bedöms som ofarligt

Vid 10-tiden på onsdagen larmades räddningstjänsten, polis och ambulans till Länsstyrelsen i Kalmar angående ett misstänkt farligt föremål. Polisen uppgav att det rörde sig om ett brev med något form av pulver. Stora resurser hos polis, räddningstjänst och ambulans var inblandade i ärendet. På eftermiddagen meddelade polisen att innehållet bedöms som ofarligt.
Kalmar • Publicerad 29 mars 2023
Avspärringar vid Länsstyrelsen i Kalmar län.
Avspärringar vid Länsstyrelsen i Kalmar län.Foto: Linus Gunnarsson

Räddningstjänst, ambulans och polis var på plats hos Länsstyrelsen på Regeringsgatan i Kalmar efter ett larm om misstänkt farligt föremål, uppgav Trygghets- och larmcentralen till KalmarPosten vid 10.30-tiden på onsdagsförmiddagen.

Strax efter klockan 11 meddelade polisen via sin hemsida att det framkommit uppgifter om att länsstyrelsen tagit emot ett brev med ”något form av pulver”. Innehållet undersöktes för att ta reda på om det var farligt eller inte.

Annons

Enligt polisen var det personal på länsstyrelsen som larmade om det misstänkta farliga föremålet. Enligt KalmarPostens Linus Gunnarsson, som befann sig på platsen på förmiddagen, fick ingen på länsstyrelsen lämna byggnaden som var avspärrad.

Vid 13.30-tiden meddelade länsstyrelsen att en person blev omhändertagen av smittskyddsenheten.

– Det är enligt rutinerna. Det är personen som har öppnat brevet, men det ska inte vara någon fara på något sätt, säger Christina Karlberg, kommunikationschef på länsstyrelsen i Kalmar.

Vid 14.15-tiden meddelar polisen att innehållet bedöms som ofarligt.

I polisregion Syd var det tre länsstyrelser som larmade om misstänkta farliga föremål. Förutom Kalmar gäller det Länsstyrelsen Kronoberg och Länsstyrelsen Blekinge. Liknande larm har dessutom inkommit hos Länsstyrelsen i Västerås och Länsstyrelsen i Uppsala, enligt polisregion Mitt.

Dessa länsstyrelser har drabbats:

1. Västerås

2. Uppsala

3. Stockholm

4. Halland

5. Växjö

6. Blekinge

7. Kalmar

8. Sörmland

9. Östergötland

10. Jönköping

11. Skåne

12. Jämtland

13. Örebro

14. Dalarna

15. Västerbotten

16. Norrbotten

17. Västernorrland

18. Gotland

Byggnaden är avspärrad.
Byggnaden är avspärrad.Foto: Linus Gunnarsson
Foto: Linus Gunnarsson
Foto: Linus Gunnarsson
På plats syns räddningstjänsten.
På plats syns räddningstjänsten.Foto: Linus Gunnarsson
Avspärrningar hos Länsstyrelsen i Kalmar län.
Avspärrningar hos Länsstyrelsen i Kalmar län.Foto: Linus Gunnarsson
Linn SvenssonSkicka e-post
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons