GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Två personbilar har kolliderat med träd – blåsten skapar problem i trafiken

Publicerad 14 januari 2022
Genrefoto: Larm-Soderhamn/Mostphotos
Genrefoto: Larm-Soderhamn/Mostphotos

Vid 06.38 på fredagsmorgonen fick SOS Alarm samtal om en trafikolycka på Ljungbyvägen i Kalmar kommun.

– Det är två personbilar som har kört in i ett träd som ligger på vägen, säger larmoperatör Jakobine Fredskov vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar.

Det är den kraftiga blåsten som ska ha fällt trädet som hamnat över Ljungbyvägen. Vägen går mellan Smedby och Ljungbyholm. Trygghets- och larmcentralen har i nuläget ingen information om skadeläget.

– Ambulans är på plats. Vi vet inte om någon är avtransporterad till sjukhus. Målet är att få bort trädet så fort som möjligt och vi har en prognos på ungefär 30 minuter, säger Jakobine Fredskov.

Vid 05-tiden fick SOS Alarm in ett larm om ytterligare ett nedfallet träd på väg 940 i Mörbylånga kommun på Öland.

– Man fick kapa och ta bort det. Vägen var blockerad i båda riktningar under tiden, säger Jakobine Fredskov.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.