Larm om trafikolycka med lastbil – väg stängdes av

Publicerad 26 maj 2023 • Uppdaterad 27 maj 2023
Genrebild olycka.
Genrebild olycka.Foto: Larm-Soderhamn/Mostphotos

Vid 07.20 inkom ett larm till SOS Alarm om en trafikolycka på väg 520 i höjd med Tvärskog, Kalmar kommun. Enligt larmet ska det röra sig om en singelolycka med en inblandad lastbil.

– Räddningstjänsten har precis kommit fram till platsen. Det vi vet är att ett lastbilssläp har vält. Ingen person behöver åka med till sjukhus men vägen är avstängd i båda riktningarna. Vi har ingen prognos än så länge, säger Kicki Carlsson larmoperatör vid Trygghets- och larmcentralen.

UPPDATERING 9.50:

– Räddningstjänsten lämnade platsen 9.15 och då var vägen fortfarande helt avstängd. Trafikverket är kvar på plats och även en bärgare. De håller på att gräva ur flisen ur släpet innan de kan påbörja lyftet, så den inte ska vara så tung. Det tar en stund, säger Kicki Carlsson vid TLC.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.