Ung man avliden efter skottlossning på Ängö

På söndagskvällen larmades polis med anledning av en misstänkt skottlossning på Ängö i Kalmar. På platsen anträffades en man i 25-årsåldern med misstänkta skottskador. Mannen avled senare på sjukhus.
Publicerad 6 mars 2022 • Uppdaterad 7 mars 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Sten–Åke Stenberg/Mostphotos

Vid 21-tiden på söndagskvällen larmades polis av allmänhet med anledning av att man hört skott avlossas på Ängö i Kalmar. Polispatruller skickades till platsen och där anträffades en man med misstänkta skottskador.

Området kring Ängöleden i höjd med Bjelkegatan är avspärrat och patrullerna arbetar nu med informationshämtning och söker efter en misstänkt gärningsman eller gärningsmän.

Enligt polisen har den skottskadade mannen förts till sjukhus med ambulans.

– Vi fick in det första samtalet 20.41 och därefter har det trillat in ett flertal samtal från uppringare som berättat att de hört något, säger Evelina Olsson, presstalesperson i polisregion Syd vid 21.30 på söndagskvällen.

Har ni någon uppgift om skadeläget för mannen?

– Inte mer än att han förts till sjukhus. Vi har ingen fastställd identitet på den skottskadade, men han beskrivs som en yngre man.

Hur arbetar ni på platsen nu?

– Vi har en större avspärrning uppsatt som påverkar Ängöleden. Det är ett stort antal patruller på plats som insamlar vittnesuppgifter och söker efter den eller de misstänkta. Man jobbar även med personkontroller och fordonskontroller. Vi inväntar tekniker och specialsökhund. Det är ännu ingen frihetsberövad i ärendet.

Ser ni något samband med den senaste tidens skjutningar i Kalmar?

– Utredningen är i ett väldigt tidigt skede. Det har varit ovanligt många händelsen av det här slaget senaste tiden i Kalmar. Vi kommer självklart titta på samband. Just nu är det för tidigt att säga något om det, säger Evelina Olsson vid polisregion Syd.

UPPDATERING:

Vid 05-tiden på måndagsmorgonen meddelar polisen att mannen, som är i 25-årsåldern, som fördes till sjukhus har avlidit och anhöriga har underrättats. Brottsrubriceringen är mord.

Den tekniska undersökningen av platsen är klar och avspärrningarna är hävda.

Polisen är intresserad av tips och iakttagelser i området kring Ängö vilket man kan lämna via 114 14 eller på polisens hemsida.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.