GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mordmisstänkt man släpps på fri fot

Den man som anhölls under helgen, misstänkt för mord på en kvinna i Kalmar, släpps på fri fot.
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.
Foto: Agnes Aronsson

Den man i 25-årsåldern som anhölls under helgen, misstänkt för mord på en kvinna i Kalmar, släpps på fri fot. Under dagen har obduktionen genomförts.

– Jag har fått flera preliminära resultat. Misstankarna mot mannen har försvagats väldigt kraftigt och det finns inte fog att han ska sitta frihetsberövad. Det kvarstår en viss misstanke och jag måste vänta in några fler resultat innan jag kan avsluta helt, säger chefsåklagare Kerstin Eriksson.

De sista provsvaren ska komma inom den närmsta veckan. Rubriceringen mord kvarstår tills dess att fallet kan avslutas, om inte de återstående provsvaren inte visar annat.

– Inget har kommit fram som förändrat den rubriceringen. Det är definitivt inte sannolika skäl längre, utan nere på möjlighet skälig misstanke, men jag har inte alla bitarna innan jag har fått alla provsvar, säger Kerstin Eriksson.

Det var på lördagsmorgonen som en kvinna hittades avliden i en lägenhet i centrala Kalmar. I lägenheten fanns även mannen som greps och anhölls misstänkt för mord.

LÄS MER: EXTRA: Kvinna hittad död – man anhållen

Läs mer