Mordmisstänkt man släpps på fri fot

Den man som anhölls under helgen, misstänkt för mord på en kvinna i Kalmar, släpps på fri fot.
Publicerad 14 september 2020 • Uppdaterad 12 oktober 2020
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.Foto: Agnes Aronsson

Den man i 25-årsåldern som anhölls under helgen, misstänkt för mord på en kvinna i Kalmar, släpps på fri fot. Under dagen har obduktionen genomförts.

– Jag har fått flera preliminära resultat. Misstankarna mot mannen har försvagats väldigt kraftigt och det finns inte fog att han ska sitta frihetsberövad. Det kvarstår en viss misstanke och jag måste vänta in några fler resultat innan jag kan avsluta helt, säger chefsåklagare Kerstin Eriksson.

De sista provsvaren ska komma inom den närmsta veckan. Rubriceringen mord kvarstår tills dess att fallet kan avslutas, om inte de återstående provsvaren inte visar annat.

– Inget har kommit fram som förändrat den rubriceringen. Det är definitivt inte sannolika skäl längre, utan nere på möjlighet skälig misstanke, men jag har inte alla bitarna innan jag har fått alla provsvar, säger Kerstin Eriksson.

Det var på lördagsmorgonen som en kvinna hittades avliden i en lägenhet i centrala Kalmar. I lägenheten fanns även mannen som greps och anhölls misstänkt för mord.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.