13-årig pojke försvunnen i Kalmar

Försvann från en skola i förmiddags.
Publicerad 21 september 2020
Foto: Mostphotos

Det var vid 09.50-tiden som en elev, en 13-årig pojke, sågs till på en skola vid Norrlidstorget i Kalmar, innan han försvann. Skolpersonal började genast söka efter pojken, dock utan framgång.

Polisen berättar att pojken senast sågs under en gångtunnel vid Ängöleden samt vid den nya skolan, Tallhagsskolan, vid 14.30-tiden.

– Han gillar att gå i affärer. Det är därför möjligt att han kan befinna sig i en butik. Bussar och tåg går relativt frekvent, så han kan också ha rört sig bortåt från Kalmar. Därför får gärna allmänheten utanför Kalmar vara uppmärksamma, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Pojken har en lättare funktionsnedsättning och dåligt lokalsinne. Han är cirka 170-175 centimeter lång, har smal kroppsbyggnad och ljust, kortklippt hår. Han ska vara klädd i en orange hoodie, blå jeans och blå sneakers. Pojken har eventuellt två böcker med sig.

Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet.

Ser du eller har du sett pojken? Ring polisen på 112.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.