Annons

Två förskolor stänger – personal smittade

På måndagseftermiddagen fick föräldrar till barn som går på förskolorna Snurrom och Kapten Karlsson mail om att förskolorna stänger tillfälligt. Anledningen är att personal är smittad i covid-19.
Publicerad 17 augusti 2020 • Uppdaterad 18 augusti 2020
Foto: Frugan/Mostphotos

Kalmar kommun har i samråd med regionens smittskyddsenhet beslutet att stänga förskolan Vimpeltorpet med två hus – Snurrom och Kapten Karlsson. Vid förskolorna arbetar tre personer med bekräftad smitta och ytterligare fyra personer som ännu inte fått smittan bekräftad. Samtliga befinner sig hemma.

Förskolorna stängs i syfta att begränsa smitta bland förskolans personal. Förskolorna stängs till en början veckan ut och ett nytt beslut om eventuell förlängning tas fredagen den 21 augusti.

Endast barn till vårdnadshavare som har ett arbete som klassas som samhällsviktig verksamhet kommer att erbjudas barnomsorg.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons