Annons

Kaggelever åker på utbytesresa till Tjeckien: ”Kul att se hur de jobbar”

Om ett par veckor åker fem frisörelever och sex fordonselever från Lars Kaggskolan till Tjeckien. Vi tog tempen på eleverna som var lite nervösa men mest förväntansfulla.
Publicerad 11 april 2023
Elever från fordonsprogrammet till vänster och frisörprogrammet till höger.Foto: Hedda Ottestam

Lars Kaggskolan har sedan 2012 haft EU-finansierade utbytesprojekt på skolan, i England, Skottland och nu i Tjeckien. Nästa utbytesresa sker till Tjeckien den 16 april och den 29 april. Det blir en resa på fjorton dagar med utlandspraktik, boende hos värdfamilj och upplevelser av landets kultur.

– Det brukar vara helt andra elever som kommer tillbaka än de som åkte, säger Tony Eriksson, som är lärare på fordonsprogrammet.

Tony Eriksson, lärare på fordonsprogrammet, och Monika Golz, lärare på frisörprogrammet, visar eleverna deras schema inför resan.Foto: Hedda Ottestam
Annons

– Vi hoppas att de kommer lära sig att hitta lösningar på olika problem som kan uppstå. Vad gör man till exempel om man blir sjuk på resan? Jag hoppas att de kommer få många nya intryck och erfarenheter med mycket spännande saker som händer, säger Monika Golz som är lärare på frisörprogrammet.

Ebba Andersson, Linda Huyh och Siham Fanit går andra året på frisörprogrammet på Lars Kaggskolan.Foto: Hedda Ottestam

Eleverna kommer att studera ihop med elever som går liknande gymnasieutbildningar i Tjeckien. De kommer även att delas upp och bo i elevernas familjer.

– Det ska bli skönt att komma bort från Sverige lite, säger Siham Fanit som går andra året på frisörprogrammet.

– Och det ska bli kul att se hur de jobbar, om de har någon annan teknik när de klipper eller sätter upp frisyrer på något annat sätt.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons