GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmar blir modellkommun för äldreomsorgens digitalisering

Kalmar är en av tio utvalda modellkommuner för äldreomsorgens digitalisering.
Bild från 16 april 2020 när Kalmar kommun lanserade sina ”digitala möten” för boende och anhöriga inom äldreomsorgen.
Bild från 16 april 2020 när Kalmar kommun lanserade sina ”digitala möten” för boende och anhöriga inom äldreomsorgen.

Sveriges kommuner och regioner, SKR, meddelade på måndagen att Kalmar tillsammans med nio andra svenska kommuner blir modellkommuner för äldreomsorgens digitalisering.

‒ Idag får vi fira! Kalmar har höga ambitioner inom just digitalisering och e-hälsa och det är en av grundpelarna för att omsorgen ska nå topp 30, sa Michael Ländin (S), omsorgsnämndens ordförande under måndagen.

‒ Vi är jättestolta över att bli utvalda som modellkommun, som en av tio kommuner i Sverige. Det är en fantastisk chans till fortsatt utveckling, och vi får dessutom bra former för att dela med oss vidare till andra, säger Mattias Ask, förvaltningschef på omsorgsförvaltningen.

Såhär skriver SKR, Sveriges kommuner och regioner, om modellkommuner på sin webb:

”Modellkommunerna ska stötta andra kommuner och de regionala stödstrukturerna för digitalisering av olika tjänster. Utöver det ska modellkommunerna genomgående implementera ytterligare digitala lösningar i den egna kommunen för att generera kunskap och erfarenhet som ska komma hela landet till del.

De tio kommunerna får ett extra ekonomiskt stöd för att möjliggöra tid för kunskapsspridning.”

KalmarPosten har tidigare berättat om delar av den digitala satsningen, bland annat genom att erbjuda digitala möten mellan boenden och anhöriga som av olika anledningar inte har möjlighet att träffas fysiskt. Klicka här för att läsa en artikel från den 16 april om digitala möten.

Läs mer