Annons

Kalmar finalist i skräpplockningstävling

Kalmar kommun kan bli årets Håll Sverige Rent-kommun. Kommunen är nominerade för andra året i rad.
Publicerad 19 november 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Kalmar kommun är en av fem finalister och tävlar om titeln årets Håll Sverige Rent-kommun mot Eskilstuna, Gävle, Borås och Lidingö. Det är tolfte året i rad som stiftelsen Håll Sverige Rent delar ut utmärkelsen och Kalmar kommun är nominerade för andra året i rad.

– De fem toppkommunera arbetar alla både strategiskt och förebyggande mot nedskräpning. Dessutom är många av kommunernas invånare i engagerade och deltar i skräpplockarkampanjer, säger Mikael Drackner, tf VD på Håll Sverige Rent, i ett pressmeddelande.

Annons

Utmärkelsen går till den kommun som toppar Håll Sverige Rents kommunindex, som utgörs av flera olika faktorer som andelen skräpplockare under stiftelsens kampanjer och strategiskt arbete mot nedskräpning. Vinnaren presenteras den 29 november.

Så lyder Kalmars motivering

”För inspirerande nudginginsatser i form av roliga aktiviteter vid källsorteringsstationer samt för ett stort deltagande både i Skräpplockardagarna och i Kusträddarna”.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons