1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kalmar har fått sin första kommundoktorand

”Det är fantastiskt roligt”, säger Linda Erlandsson från omsorgsförvaltningen som är Kalmars första kommundoktorand.
Foto: Mostphotos

Linda Erlandsson som arbetar på omsorgsförvaltningen i Kalmar kommun har blivit antagen till forskarskolan för yrkesverksamma inom socialtjänsten med start i september 2020.

‒ Det är fantastiskt roligt att Kalmar kommun är så intresserade av forskning och utveckling! De kommande fyra åren som doktorand ger mig fördjupad kunskap i socialt arbete, säger Linda Erlandsson i ett pressmeddelande.

Linda Erlandsson är kvalitet- och verksamhetsutvecklare på omsorgsförvaltningen. Omsorgsförvaltningen har under flera år arbetat systematiskt för att ge medarbetare möjlighet till att ta interna karriärskliv och ha möjlighet till kompetensutveckling.

– Genom att bedriva praktiknära forskning inom socialt arbete kommer resultaten att kunna tillämpas direkt i den verksamhet där jag jobbar samt bidra till värdefull kunskap inom äldreomsorgen i stort, säger Linda Erlandsson.

Några fler exempel på de satsningar som tidigare gjorts är på specialistundersköterskor och formandet av ett särskilt specialistteam som kan stödja övriga medarbetare i arbetet att ge en omsorgstagarna en god vård och omsorg utifrån den enskildes individuella behov.

‒ Det känns väldigt positiv att vi nu kan ta nästa steg i vår utstakade kunskapsriktning genom att ha en anställd kommundoktorand inom socialtjänstens verksamhetsområde, säger Mattias Ask, förvaltningschef på omsorgsförvaltningen i pressmeddelandet.

Fakta om forskarskolan:
Utbildningen som genomförs på halvtid ska leda till en licentiatexamen inom fyra år och kombineras med ordinarie arbete på omsorgsförvaltningen.
Forskarskolan är del av Fortes forskningsprogram om tillämpad välfärd och syftar till att långsiktigt bidra till kunskapsuppbyggnad inom socialtjänsten, baserat på implementering och användning av forskning i klientbaserat socialt arbete. Forskarskolans inriktning ska även svara mot prioriterade kunskapsbehov inom socialtjänsten.

Läs mer

Kalmar

Kalmar Vatten tar in extrahjälp – en utter

Uttern Ulla har fått en hedersroll. Hädanefter är det hon som presenterar vattenförbrukningen – i hopp om att spara vatten.

Nyheter

Risk för skogsbrand i hela länet

Risken för bränder i skog och mark är stor i hela Kalmar län, inklusive Öland.

Kalmar

Så blir veckans väder enligt SMHI

Det ser ut att bli en av sommarens soligaste veckor. Här är prognosen:

Öland

Rånet i Böda: Det här vet vi

ICA-handlaren hotades i sitt hem strax före rånet.

Kalmar

”Trygghetsvandringar” utökas i Kalmar

Kommunen och föreningarna vill se ett tryggare Kalmar. Nu utförs vuxenvandringar under hela sommarlovet.

Öland

Två anhållna efter rån mot ICA-butik

Polisen fortsätter jakten på flera gärningsmän.