unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kalmar har fått sin första kommundoktorand

”Det är fantastiskt roligt”, säger Linda Erlandsson från omsorgsförvaltningen som är Kalmars första kommundoktorand.
Foto: Mostphotos

Linda Erlandsson som arbetar på omsorgsförvaltningen i Kalmar kommun har blivit antagen till forskarskolan för yrkesverksamma inom socialtjänsten med start i september 2020.

‒ Det är fantastiskt roligt att Kalmar kommun är så intresserade av forskning och utveckling! De kommande fyra åren som doktorand ger mig fördjupad kunskap i socialt arbete, säger Linda Erlandsson i ett pressmeddelande.

Linda Erlandsson är kvalitet- och verksamhetsutvecklare på omsorgsförvaltningen. Omsorgsförvaltningen har under flera år arbetat systematiskt för att ge medarbetare möjlighet till att ta interna karriärskliv och ha möjlighet till kompetensutveckling.

– Genom att bedriva praktiknära forskning inom socialt arbete kommer resultaten att kunna tillämpas direkt i den verksamhet där jag jobbar samt bidra till värdefull kunskap inom äldreomsorgen i stort, säger Linda Erlandsson.

Några fler exempel på de satsningar som tidigare gjorts är på specialistundersköterskor och formandet av ett särskilt specialistteam som kan stödja övriga medarbetare i arbetet att ge en omsorgstagarna en god vård och omsorg utifrån den enskildes individuella behov.

‒ Det känns väldigt positiv att vi nu kan ta nästa steg i vår utstakade kunskapsriktning genom att ha en anställd kommundoktorand inom socialtjänstens verksamhetsområde, säger Mattias Ask, förvaltningschef på omsorgsförvaltningen i pressmeddelandet.

Fakta om forskarskolan:
Utbildningen som genomförs på halvtid ska leda till en licentiatexamen inom fyra år och kombineras med ordinarie arbete på omsorgsförvaltningen.
Forskarskolan är del av Fortes forskningsprogram om tillämpad välfärd och syftar till att långsiktigt bidra till kunskapsuppbyggnad inom socialtjänsten, baserat på implementering och användning av forskning i klientbaserat socialt arbete. Forskarskolans inriktning ska även svara mot prioriterade kunskapsbehov inom socialtjänsten.

Läs mer

Polis hämtade elev – misstänkt för narkotikabrott

Kalmar

Polis hämtade elev – misstänkt för narkotikabrott

Eleven fick följa med polis för provtagning.

Åkgräsklippare stulen vid inbrott

Kalmar

Åkgräsklippare stulen vid inbrott

Någon har klippt upp ett hänglås till garaget.

Man försökte stjäla moped – slog sönder bänk

Kalmar

Man försökte stjäla moped – slog sönder bänk

Polis anträffade mannen på Väpnaregatan i Kalmar.

SMHI: Så blir veckans väder

Kalmar

SMHI: Så blir veckans väder

Vi ser ut att ha en gråmulen vecka framför oss.

Polis slog till mot cannabisodling – hittade vapen

Kalmar

Polis slog till mot cannabisodling – hittade vapen

Två personer greps och anhölls

Fel bränsle i pumparna på Kalmarmack

Kalmar

Fel bränsle i pumparna på Kalmarmack

”När Qstar fick indikationer på att någonting hade hänt så stängde vi först av dieselpumpen och sen bensinpumpen”