Annons

Kalmar HC har fått en officiell hymn: ”En känsla av stolthet”

I tisdags, den 31 oktober släppte Kalmar HC sin officiella hymn ”Den röda glöden i våra hjärtan” på Spotify.
– Första gången jag hörde låten eka i hallen där hela publiken noggrant lyssnade så fick jag gåshud. Nu när hymnen spelas vid varje match och supportrarna sjunger med, är det en obeskrivlig känsla av stolthet, berättar artisten Daniel Alleved.
Publicerad 3 november 2023
Daniel Alleved och supportrar
Daniel Alleved och supportrarFoto: Pressfoto/Tove Dolff

Under våren uppträdde låtskrivaren och artisten Daniel Alleved i samband med några av Kalmar HC:s matcher. Han kom då i kontakt med David Myrinder, som hade en vision om att skapa en hymn som skulle förkroppsliga andan och kärleken till Kalmar HC.

Vid Kalmar HC:s avslutningsgala under vårterminen samlades ord och meningar in från fansen, vilket skulle utgöra grundstenen i den kommande hymnen. Dessa skickades sedan till Daniel Alleved, som påbörjade arbetet med att skapa en hymn med en storslagen känsla.

Annons

– Fansen skrev saker som ”Den röda glöden i våra hjärtan” och ”För vårt KHC”. Jag skapade ett hantverk, men mycket är supportrarnas känslor som speglar själva hymnen. Känslan skulle vara pampig, majestätisk och i en tonart som supportrarna kan sjunga med i under matcherna, säger Daniel Alleved.

Omslag av Marcus Stenberg.
Omslag av Marcus Stenberg.

Efter sommaren skapades en demo av hymnen med hjälp av producenten Elias Jacobsson. Resultatet välkomnades med stor glädje av David Myrinder och Kalmar HC:s styrelse. Ledamoten Marcus Stenberg, som också designat skivomslaget, är nöjd med resultatet.

– Melodin och texten fastnade direkt, vi var helt golvade av hur fantastiskt det lät.

Hymnen framfördes för första gången i början av höstterminen när Kalmar HC hade sin premiär i hockeyallsvenskan på hemmaplan i Hatstore Arena. Både laget och dess hängivna supportrar tog snabbt till sig hymnen. Den beskrivs som en hyllning till ”den passion och stolthet som omger Kalmar HC och dess hängivna supportrar”.

– Hymnen blev bombastisk med stråkar. Den ger en känsla av samhörighet och lagkänsla. Det är en lång process att göra en låt men den har verkligen mottagits av supportrarna i klubben. Det kommer fram folk i mataffären som jag inte känner men som vet vem jag är, bara för att säga hur mycket de tycker om låten och att den är så vacker. Det är väldigt roligt att den betyder så mycket för supporterkulturen, avslutar Daniel Alleved.

Kalmar HC
Kalmar HC
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons