Annons

Kalmar i final till Årets superkommun – igen

Nästa vecka kommer det avgöras om Kalmar kommun återigen kan stoltsera med titeln Årets superkommun.
Publicerad 30 juni 2022

Kalmar står mot Varberg och Lidköping i kategorin småstads- och landsbygdskommuner. Kalmar har chans på titeln med motiveringen att man har en bra skola och en god nivå på jämställdheten samt att man tagit kliv framåt gällande klimat och miljö.

Det är Dagens samhälle som utser Årets superkommun genom statistik och ingen jury. Över 40 000 mätpunkter fördelade på 142 variabler i 18 olika kategorier ligger till grund för utmärkelsen. Det som väger tyngst är områden som faller under kommunernas ansvar, som exempelvis skola, äldreomsorg och den kommunala ekonomin. Kommunerna tävlar mot varandra i tre grupper som är indelade efter läge och storlek.

Annons

Kalmar kommun har erfarenhet av att ligga i topp när utmärkelse delas ut. Man är i final för tredje gången och år 2021 vann man utmärkelsen.

Om Kalmar kommun återigen får fira Årets superkommun får vi reda på den 5 juli under Almedalsveckan i Visby. Där kommer kommunalrådet Erik Ciardi, (C) finnas på plats.

– Det är ett styrkebesked i sig att vi är bland de bästa i år igen, det visar att vi jobbar med rätt frågor, säger Erik Ciardi, i ett pressmeddelande.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons