unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
KALMAR I RÖRELSE

Kalmar i rörelse: ”Lär dig av våra experter”

Hur håller vi igång vår träning när mörkret kommer och när tävlingar ställts in? Hur håller vi motivationen levande? Vår expertpanel ger tips kring detta och även en del annan pepp inför hösten!
Namn: Patrick”Poppe”Karlsson
Företag/organisation: Poppes Träningshjälp
Sociala medier: Poppes Träningshjälp på Facebook

Hur tränar du i höst?

– Försöker att cykla ute så mycket som möjligt nu, för snart är det dags för simsäsongen inne med gym.När det gäller simningen så är det nu man  bygger upp tekningen och styrkan för 2021.

Favoritövning/träningsform för tillfället?

– Cykeltur tidigt på morgonen. Just nu kör jag MTB, löpning och utomhusfys.

Motivationstips?

– Gör aktiva saker med de du tycker om. VÅGA LEKA!

Bästa träningslåten?

– Tränar helst utan musik.

Målsättning för 2021?

– Komma ut stark och redo för alla uppgifter och utmaningar som väntar.

Namn: Jonas Carlander
Företag/organisation: Prestationskläder
Sociala medier: Prestationskläder

Hur tränar du i höst?

– Med inspiration av naturen och Ironman 2021!

Favoritövning/träningsform för tillfället?

– Cykel och löpning i underbar natur.

Motivationstips?

– Tydlig målsättning, bli starkare och bättre.

Bästa träningslåten?

– Head & Heart (feat MNEK)

Målsättning för 2021?

– Ironman 2021 och att bli lite snappare på de lokala löploppen.

Namn: Matilda Taylor
Företag/organisation: Yourtopia
Sociala medier: instagram - mojantaylor

Hur tränar du i höst?

– Jag har precis fått mitt andra barn så i höst handlar min träning mycket om att stärka kroppen inifrån igen. Annars älskar jag löpning under hösten då luften är så rik på syre och naturen bjuder på de vackraste av färger!

Favoritövning/träningsform för tillfället?

– HIIT och Tabata. Jag älskar träning som är kort och intensiv där man verkligen får krama ur allt ur musklerna.

Motivationstips?

– Känslan efteråt! Om du tvekar på ifall du ska ge dig ut på ditt pass, tänk på hur bra du mår efteråt. Tänk att du ger så mycket mer till dig själv än bara rörelsen. Du tankar hela kroppen med energi som behövs när mörkret smyger sig på. Träna gärna ute för att just syresätta lungorna med extra frisk luft och njut av det underbara väder vi bjuds på.

Bästa träningslåten?

– Oj vad svårt. Det finns ju så mycket bra musik. Men just nu blir jag nog extra peppad av Roses med SAINt JHN.

Målsättning för 2021?

– Målet är absolut att få tillbaka min starka kropp och kunna springa långt och snabbt igen! Jag vill även medverka i en del lopp som bl.a. swimrun.

Namn: Liselotte Klemming
Företag/organisation: Klemming Idrottsrehab & Fysioterapi, Friskis & Svettis i Kalmar.
Sociala medier: @klemmingfysio på Instagram, Klemming Idrottsrehab & fysioterapi på FB

Hur tränar du i höst?

– Under hösten är luften friskare och då är löpningen som bäst! Annars blir det mer inomhusträning nu. Spinning, styrketräning, simning och andra gruppträningspass som man har lust med.

– På hösten brukar jag testa lite nya gruppträningspass. Man fastnar lätt i gamla vanor, men träningen blir så mycket roligare om man vågar sig utanför komfortzonen ibland och lär sig nytt.

Favoritövning/träningsform för tillfället?

– Löpning är alltid favoriten. Helst i skogen så kan man hitta lite svamp samtidigt.

Motivationstips?

– Har man sänkt motivation bör man testa något annat. Våga gå på nya pass, testa en ny motionsform. Du vet inte vad du tycker förrän du testat! Många är rädda för att göra bort sig, men det är sällan man blir utskrattad för att man är nybörjare. Tvärtom blir många imponerade att man vågar bjuda på sig själv och testa sina förmågor och gränser.

Bästa träningslåten?

– Varje onsdag har jag dans soft på Friskis. Det är till stor del äldre som kommer på det och där leker jag med musiken och blandar hej vilt mellan genre och nytt och gammalt.

Målsättning för 2021?

– Jag hoppas att 2021 blir ett år då man kan få springa alla tävlingar som blev inställda 2020. Jag anmälde mig till ett nytt fjällmarathon, det kommer bli en ny tradition att springa det varje sommar. Sen hoppas jag på Ironman i Portugal till hösten. I februari fyller jag Marathon, dvs 42 år och 195 dagar. Det ska vi fira med ett marathonlopp hemma hos mig!

Namn: Claes Hydvall
Företag/organisation: Coach Claes, Kalmar Swimrun
Sociala medier: Instagram/FB: coach.claes - kalmarswimrun

Hur tränar du i höst?

– Jag har haft en kortare säsongsvila och kommer nu att starta en uppbyggnadsfas, där fokus ligger på att öka volymen i träningen och bygga mer motor. Längre intervaller och en hel del backträning står på schemat, i kombo med ökad styrketräning för att bygga en starkare och tåligare kropp.

Favoritövning/träningsform för tillfället?

– Under hösten så älskar jag löpningen! Den sjunkande temperaturen, de vackra färgerna ute i skogen och den syrerika luften. Det händer något i kroppen! Jag älskar det!

Motivationstips?

– Hösten är en tid då det är lätt att hitta rutiner igen. Här är läge att göra jobbet i det tysta. Tänk långsiktigt. Jobbet du gör nu kommer resultera i en stark och frisk kropp framåt våren och sommaren, då alla oftast har satt sina slutmål.

Gilla grovjobbet! Släng på soundtracket till Rocky och ge dig ut i höstrusket och kriga. Belöna dig med något du gillar efteråt. Sätt mål och lita blint på din disciplin och din vilja när motivationen sviktar. Har du bestämt dig kan inget hindra dig! En dag i taget.

Bästa träningslåten?

– Un’estate Italiana - Edoardo Bennato & Gianna Nannini återkommer ofta. Jag är en romantiker när det kommer till musik och träning. Här går jag igång i en hjälte-roll. Inget kan stoppa mig när denna går på! :)

Målsättning för 2021?

– Träningsmässigt så är det att vara redo när tävlingarna, förhoppningsvis drar igång. En stark och frisk kropp! Mitt bästa jag! Huvudmålet med löpningen är en snabb mil till att börja med! På det personliga planet så är målsättningen att balansera upp familjen, jobbet och träningen på ett sätt så att alla inblandade mår bra. Det ska vara kul på vägen också.

Sen längtar jag såklart till Kalmar Swimrun, som jag verkligen hoppas och tror kommer genomföras första helgen i juli 2021.

Läs mer