Annons

Kalmar i topp för korta ledtider i bygglovsprocessen

Kalmar kommun är bäst vad gäller detaljplane- och bygglovsprocesser bland mellanstora kommuner enligt Nationellt Ledtidsindex. Kalmar kommun får 77 av 100 enligt indexet, medan snittindex bland deltagande kommuner ligger på 60.
Publicerad 26 augusti 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Roland Magnusson/Mostphotos

Nationellt Ledtidsindex är en sammanvägning av variabler som relaterar till ledtider, resurseffektivitet, servicegrad, produktionstakt och kommuntillväxt. Tyngdpunkten ligger på att mäta tidsåtgången i detaljplane- och bygglovsprocesser. Tanken är bland annat att övriga kommuner ska inspireras av de som lyckas bäst.

– Vi är jätteglada över att det arbete våra medarbetare gör för att ständigt hitta vägar fram som underlättar för sökande, medborgare och det som verkligen är viktigt uppmärksammas. Det är kvalitet vi arbetar med. Vi ska lägga tiden på rätt saker och skapa förutsättningar för gestaltade livsmiljöer som är hållbara ur flera aspekter, säger Maria Houmann, stadsarkitekt Kalmar kommun, i ett pressmeddelande.

Indexet lanseras av Bygg i tid, som är ett gemensamt initiativ mellan olika byggföretag, tillsammans med Fastighetsägarna och Byggföretagen.

Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons