Kalmar klättrar på listan av företagsklimat

Svenskt näringslivs rankning av företagsklimat är färdig för i år. Kalmar kommun hamnar på plats 126 – vilket är en förbättring med elva placeringar.
– Det är väldigt roligt att vi klättrar och närmar oss vårt delmål om Topp 100 i Svenskt näringslivs ranking, säger Johan Person (S), kommunstyrelsens ordförande i Kalmar kommun i ett pressmeddelande.
Publicerad 28 september 2022
Däremot har mobilnät och bredband tappat 20 placeringar från föregående år och även frågan kring konkurrens från kommunens verksamheter har gått ned i betyg.
Däremot har mobilnät och bredband tappat 20 placeringar från föregående år och även frågan kring konkurrens från kommunens verksamheter har gått ned i betyg.Foto: Linus Gunnarsson

Det som syns tydligt i enkätsvaren i Svenskt näringslivs undersökning är att service och bemötande samt dialogen med företagen har fått ett ordentligt uppsving sedan förra året, då kommunen låg på plats 137.

Däremot har mobilnät och bredband tappat 20 placeringar från föregående år och även frågan kring konkurrens från kommunens verksamheter har gått ned i betyg.

– Vi fortsätter dagligen med arbetet att utveckla vårt företagsklimat, ett arbete som sker brett inom alla olika verksamheter, säger Johan Person (S), kommunstyrelsens ordförande i Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att vi har klättrat sedan förra året, även om vi hoppades på ett bättre resultat än 126:e plats i rankingen. Vi ska nu analysera resultatet och se vilka områden som vi behöver satsa ännu mer på, säger Thomas Davidsson, näringslivschef Kalmar kommun.

I övriga Kalmar län har sju kommuner stigit i ranking och fem kommuner har tappat.

Bäst i länet är Mönsterås som ligger på plats 42 i Sverige och den starkaste klättraren i länet är Mörbylånga som ökar 76 placeringar och nu är rankad som 199 i Sverige. Den största förbättringen över fem år har Borgholm gjort.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.