Annons

Kalmar kommun bildar Ukrainastab – planerar för krigets konsekvenser

En nybildad stab i Kalmar kommun höll sitt första möte under tisdagen. Syftet är att planera för de konsekvenser som kriget i Ukraina kan få för kommunen.
Publicerad 1 mars 2022
Foto: Linus Gunnarsson

– Vi behöver planera för kommunikation, omvärldsbevakning och åtgärder. Det gör vi bäst genom att jobba tillsammans i kommunen, med en stab som ett gemensamt nav, säger kommundirektör Annette Andersson, i ett pressmeddelande.

Enligt nuvarande lagstiftning kan flyktingar från Ukraina stanna i Sverige i 90 dagar utan visum – precis som alla EU-medborgare.

Annons

– Vi kontaktar nu frivilligorganisationer, för att se hur vi kan samarbeta. Det finns till exempel många kommuninvånare som hör av sig och vill hjälpa till på olika sätt. Det vill vi såklart underlätta, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S), i ett pressmeddelande.

Under mötet deltog kommundirektör, VD:s för Kalmar kommunbolag, kommunledningskontorets förvaltningschef, säkerhetssamordnare, säkerhetschef, räddningschef, kommunikationschef, IT-chef, chef för kontaktcenter och informationssäkerhetssamordnare.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons