Annons

Kalmar kommun blir mentor i projekt om jämställdhetsarbete

Kalmar kommun deltog i ett projekt 2019 kallat Modellkommuner, där ett antal kommuner utvecklade sitt jämställdhetsarbete genom systematiska jämförelser, så kallad benchmarking. Kalmar kommun kommer att fortsätta som mentor åt två kommuner i nästa omgång av Modellkommuner. De två kommunerna är Karlstad och Karlskrona.
Publicerad 28 januari 2021
Foto: Mostphotos

Projektets drivs av Sveriges Kommuner och Regioner. Syftet med projektet är att fler kommuner kan erbjuda olika grupper av kvinnor och män, flickor och pojkar, en jämställd service.

Kalmar kommun som tidigare deltagit agerar nu mentor och två kommuner. Genom sitt mentorskap fortsätter även kommunen att vidareutveckla sitt eget jämställdhetsarbete.

– Det har varit väldigt lärorikt att kunna jämföra sitt eget arbetssätt med hur de gör i en annan kommun. Nu får vi en ny roll, som bollplank åt Karlstad och Karlskrona. Det betyder förstås inte att vi är klara med vårt jämställdhetsarbete, jag tror vi kan lära oss mycket genom att följa andra kommuners arbete med detta, säger Liselotte Ross (V) kommunalråd, i ett pressmeddelande.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons