Annons

Kalmar kommun har nominerats till Laddguldet 2023: ”Prestigefyllt pris”

För sjunde året i rad delas priset Laddguldet ut och Kalmar kommun är en av de nominerade kommunerna. Priset delas ut av 2030-sekretariatet till den kommun och den fastighetsägare ”som med ett helhetsgrepp och på ett långsiktigt sätt verkar för att främja eldrivna fordon och transporter”.
Publicerad 19 november 2023
Elbil laddstation
Elbil laddstationFoto: Mostphotos

Kalmar kommun arbetar för att reducera utsläppen av fossil koldioxid och målet är en fossilbränslefri kommun år 2030. Kommunens egen fordonspark är fossilbränslefri till 94 %, externa leverantörer har möjlighet att etablera laddstolpar på allmän platsmark och vissa kommunala laddplatser för elbilar öppnades nyligen för allmänheten.

– Det är hedersamt att vara bland de nominerade till ett så prestigefyllt pris och även ett kvitto på att vi är på rätt väg. Det pågår satsningar på flera håll i kommunen, bland annat Kalmar Öland Airport som har ett proaktivt förhållningssätt till elektrifieringen av flyget. De tittar både på elflyg och på möjligheter till laddning med solenergi, säger Erik Ciardi (C), kommunråd Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons