GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunen och Kalmarhem vill bygga klimatsmart

Kalmar kommun och Kalmarhem har ansökt om att gå med i föreningen GodaHus, som jobbar för hållbarhet och minskad klimatpåverkan.
Kalmar • Publicerad 24 september 2021 • Uppdaterad 24 september 2021
Foto: Mickes fotosida/Mostphotos

Under torsdagen meddelade Kalmar kommun via ett pressmeddelande att de tillsammans med Kalmarhem har ansökt om att bli medlemmar i föreningen GodaHus.

GodaHus är en ideell förening med syftet att utveckla och stärka sydostregionens strategiska energi- och miljöarbete, samt att minska bygg- och fastighetssektorns klimatpåverkan.

Anledningen till att de vill bli medlemmar är enligt kommunen att det i verksamhetsplanen för 2021 finns ett uppdrag att arbeta mer klimatsmart och minska klimatpåverkan i byggnaders livscykel. De vill också jobba mer för att genomföra klimatberäkningar för nya byggprojekt.

GodaHus finns även med som projektpartner i Kalmar kommuns ansökan till Viable cities och Energimyndighetens arbete för klimatneutrala och hållbara städer 2030.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.