Kalmar kommun toppar kategori i Agenda 2030-rankning

Den senaste Agenda 2030-rankingen i tidningen Dagens Samhälle är en rolig läsning för Kalmar kommun. Man blir nämligen bäst i kategorin Småstads- och landsbygdskommuner och totalt en delad sjundeplats bland alla landets kommuner.
Publicerad 24 september 2021
Foto: Sara Jonasson

Vid FN:s toppmöte i september antog medlemsländernas generalförsamling resolutionen Agenda 2030 som innehåller 17 globala mål för en bättre värld. Ingen fattigdom, ingen hunger, god utbildning för alla, hållbara städer och samhällen, är några av målen.

Rankingen som Dagens Samhälle har utfört bygger på nyckeltal som Rådet för främjande av kommunala analyser, RKA, har tagit fram tillsammans med SCB, Agenda 2030-delegationen och ett antal kommuner och regioner. Dessa nyckeltal är indelade efter de 17 globala mål som FN:s medlemsländer fastslog.

Kalmar kommun visar fina resultat genom att toppa kategorin Småstads- och landsbygdskommuner och hamna på en delad sjundeplats bland alla Sveriges kommuner.

– Kalmar kommuns fortsatta topplacering är mycket positiv, särskilt med det fokus vi har på att lämna över en hållbar kommun till kommande generationer, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (s), i ett pressmeddelande.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.