Kalmar kommun vann utmärkelse i Göteborg: ”Oerhört glada och stolta”

Under tisdagen hölls konferensen Vitalis på Svenska Mässan i Göteborg. Det är Nordens ledande konferens och utställning kring e-Hälsa och framtidens vård och omsorg. Där utsågs Kalmar kommun till Sveriges e-Hälsokommun 2023.
Publicerad 24 maj 2023
Svenska Mässan
Svenska MässanFoto: Leif Ingvarsson/Mostphotos

Kalmar kommun har satsat på att utveckla och inför världstekniska lösningar, vilket har möjliggjord en smidig övergång från analoga till digitala arbetssätt. Det är detta som ligger till grund för utmärkelsen.

– Vi är oerhört glada och stolta över vinsten. Vi har arbetat intensivt de senaste åren med att införa digitaliseringen i arbetet för att kunna erbjuda Kalmar kommuns invånare bästa servicen, det här är ett kvitto på att vi gör rätt, säger Niklas Hörling, digitaliseringschef Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

Juryns motivering till utmärkelsen

”Med tydlig prioritering från politik och ledning har man skapat förmåga och förutsättningar för medarbetare att utveckla nya arbetssätt till nytta för invånare.

En kommun som satt medskapande, tillgänglighet och individens egna resurser som utgångspunkt för utveckling. En kommun som skapat starka allianser med andra och som drivs av nyfikenheten till nya lösningar. En kommun som vågar testa och lära av misstag, men som bestämt sig för att vara bäst på att använda digitalisering för omställning till nära hälsa, vård och omsorg.

En kommun som vet att ensam inte är stark, som fokuserar på att realisera nytta och som med kraft driver förflyttning till en mer hållbar och tillgänglig verksamhet.”

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.