Annons

Kalmar kommun vill få folk att söka sommarjobb redan nu: ”Vänta inte”

Kalmar kommun har runt 1 000 tjänster som ska tillsättas till sommaren och det är framförallt inom vård- och omsorg, lokalvård, kök och gata och park som behovet är som störst.
Publicerad 19 december 2022
Gräsklippning i Kalmar stadspark.
Gräsklippning i Kalmar stadspark.Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos

– Bredden är väldigt stor. Många tror att det bara är inom äldreomsorgen vi behöver vikarier, men omsorgsområdet innefattar förutom boenden och hemtjänst även omsorg om personer med funktionsnedsättning, missbruk eller inom socialpsykiatrin. Dessutom har vi tjänster inom flera andra yrkesområden, säger Lars-Rune Ehrnborg, HR-administratör till Kalmar kommuns hemsida.

Ansökan om sommarjobb är redan öppen och för att kunna söka krävs att man har fyllt 18 år, skickar med registerutdrag från belastningsregistret och förstår svenska i tal och skrift. Utöver dessa kriterier väger personlig lämplighet och referenser tungt.

– Vänta inte – sök nu! Tänk vad skönt att veta att du har sommarjobbet klart, säger Annika Eriksson, HR-administratör på Kalmar kommun.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons