1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kalmar kommun vill göra två allmänna badplatser på Varvsholmen

Kalmar kommun har inte satt i några badstegar på Varvsholmen i Kalmar i år, utan endast räddningsstegar.
Varvsholmen
Foto: Kajsa Sjögren

Anledningen till att det inte finns några badstegar på Varvsholmen i år är för att ​det i dagsläget inte finns några allmänna badplatser på Varvsholmen.

– Kalmar kommun kan inte sätta i en badstege där vi inte kan leva upp till löftet, och lagen, om en säker badplats. Vi vill samtidigt möta de önskemål som finns om möjligheter till bad på Varvsholmen, men då ska vi göra det på rätt sätt, säger Peter Arnesson, förvaltningschef på serviceförvaltningen i ett pressmeddelande.

Därför skickade Kalmar kommun under torsdagen, den 25 juni, in en ansökan till Länsstyrelsen om förbud mot motordrivna fartyg på två platser vid Varvsholmen, Utrustningskajen och Slipkajen. Går ansökningarna igenom kommer dykningar att genomföras vid respektive kaj för att bekräfta att de är säkra för bad.

Om Utrustningskajen och Slipkajen blir allmänna badplatser kommer de att markeras med bojar och Kalmar kommun sätter då i badstegar. Dessutom kommer badplatserna att läggas till i Kalmar kommuns informationskartor.

Reparationsarbetet av slukhålet på Slipkajen ska påbörjas under sensommaren. Sponten som håller uppe kajen är i väldigt dåligt skick och riskerar att rasa. Därför är Slipkajen avstängd.

Läs mer

Öland

Nu mäts badtemperaturen på Ölands östra sida

Mörbylånga kommun utökar sin service med badtemperaturerna.

Nyheter

Regionen polisanmäler misstänkt dataintrång

Region Kalmar län har gjort en polisanmälan mot en medarbetare.

Kalmar

Två tjänstemän i Kalmar hotades till livet i går

Under onsdagen anmäldes två fall av hot eller förgripelse mot tjänsteman till polisen.

Nyheter

Covid-19: Få positiva självtester i länet

1423 självtester har analyserats i länet, och enbart 82 av dem har varit positiva.

Öland

Så genomförs Victorialoppet i år

Den 40-åriga traditionen Victorialoppet genomförs virtuellt i år, på grund av den rådande pandemin. Det innebär att alla som vill genomföra loppet har möjlighet att göra det mellan 10 juli och 15 juli, var som helst i världen.

Kalmar

Bilist i hög fart tvärnitade – cyklist kraschade in i bilen

Bilisten körde även över en annan cyklists fot. Han misstänks nu för grov misshandel, vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycka.