Annons

Kalmar kommun vinner pris för arbete mot nedskräpning

Nu står det klart att Kalmar kommun än en gång prisas för sitt arbete mot nedskräpning. Kommunen får utmärkelsen Årets mellanstora Håll Sverige Rent-kommun 2022.
Publicerad 1 december 2022
.
.Foto: Kalmar kommun

Kalmars arbete mot nedskräpning av fimpar är en stor faktor till att man tilldelas utmärkelsen. Man nämner även samarbetet inom kommunen och att man har en ambitiös plan för minskad nedskräpning genom medvetenhet och beteendeförändring.

– Vi har länge sett att just cigarettfimpar varit en stor del av nedskräpningen och det i kombination med en stad med mycket gatu- och kullersten har varit en svår sak att hantera när det hamnar i fogar och liknande. Därför hoppas vi att satsningen med fimpomater och fimpzoner kan motverka detta och underlätta renhållarnas vardag, säger Thomas Körge, arbetsledare på serviceförvaltningen.

Annons

– Vi ville testa ett annorlunda sätt att uppmärksamma problemet med nedskräpning. På det här sättet blir det förhoppningsvis lite roligare att göra rätt, även om det ju egentligen inte är svårt att slänga fimpen i ett traditionellt sopkärl, säger Elvira Laneborg, miljöutvecklare.

Kalmar kommun har tidigare prisats för sitt arbete mot nedskräpning. År 2020 kammade man även då hem titeln som Årets mellanstora Håll Sverige Rent-kommun.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons