Annons

Kalmar konstmuseum får unikt gästspel

Kalmar konstmuseum får ett unikt gästspel. Den 20 och 21 oktober framförs föreställningen Barnformen på museets fjärde våning i ett mellanrum mellan två utställningar.
Publicerad 15 oktober 2023
Barnformen
BarnformenFoto: Ulf Lundin

I Barnformen har de vuxna dansarna bytts ut till barn i det nya formatet. Föreställningen, som är 45 minuter lång, framförs nu av fyra dansare i 11-årsåldern som gör en koreografi från 2007 av Malin Elgán.

Precis som sina föregångare till dansare växlar barnen mellan diverse former, kroppar och gestik hämtade ur naturdokumentärer, spelfilmer och något i stil med folkdans.

Annons

Barnen som är med i Barnformen kommer från Malmö stad och den har tidigare visats på Moderna Museet Malmö, 2023. Verket uppfördes för allra första gången 2021 med elever från Kungliga Svenska Balettskolan, på Moderna Dansteatern (MDT) i Stockholm.

Barnformen

Tid: fredag 20 oktober kl. 14.30

Tid: lördag 21 oktober kl. 14.30

Föreställningen är 45 minuter.

Begränsat antal platser. Fritt inträde men föranmälan krävs.

Koreografi: Malin Elgán

Dansare: Isac Lundborg, Elsa Sandell, Kehara Seemanmeru Pathiranage och Sigrid Strand

Assistans dans: Ella Östlund

Ljud: Daniel Söderberg

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons