GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man begärs häktad misstänkt för våldtäkt

I en häktningsframställan från Kalmar tingsrätt framgår att en man i 30-årsåldern från Kalmar begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Våldtäkten ska ha inträffat den 21 januari 2022.
Publicerad 28 januari 2022
Foto: Agnes Aronsson

Mannen anhölls i sin frånvaro vid 19-tiden den 23 januari. Tre dagar senare verkställdes anhållningsbeslutet kvällen den 26 januari.

Åklagaren begär tillstånd att ålägga den misstänkte restriktioner under tiden mannen är frihetsberövad. Det gäller samsittning, gemensam vistelse, att ta emot besök, elektronisk kommunikation och försändelser så som brev med mera.

Åklagaren menar att det finns risk att den misstänkte undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.