Annons

Kalmar slott hamnar på frimärke

Snart kan du pryda dina brev med bilder av Kalmar slott. Frimärket ingår i ett häfte från Postnord vid namn ”Sverige under 500 år”.
Publicerad 11 januari 2023
Illustrationen av Kalmar slott har gjorts av Graham Samuels efter foto av Jörgen Tannerstedt. Designat har Eva Wilsson gjort.
Illustrationen av Kalmar slott har gjorts av Graham Samuels efter foto av Jörgen Tannerstedt. Designat har Eva Wilsson gjort.Foto: Jörgen Tannerstedt/Postnord

I januari 2023 lanserar Postnord frimärkeshäftet ”Sverige under 500 år”. Med utgåvan görs nedslag i historien genom att visa byggnader med olika funktioner och från olika århundraden. Bland annat uppmärksammar frimärkena Kalmar slott vars frimärke är illustrerat av Graham Samuels efter ett fotografi av Jörgen Tannerstedt. Eva Wilsson har designat frimärkena i serien.

Utöver Kalmar slott finns i häftet även bilder av Stockholms stadshus, Ostindiska huset i Göteborg, Strykjärnet i Norrköping och Själevads kyrka i Örnsköldsviks kommun, Härnösands stift.

Med frimärksutgåvan Sverige under 500 år gör Postnord några nedslag i historien genom att visa byggnader med olika funktion och från olika århundraden.
Med frimärksutgåvan Sverige under 500 år gör Postnord några nedslag i historien genom att visa byggnader med olika funktion och från olika århundraden.Foto: Postnord
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons