GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmar Slott satsar på alla årstider – ställer ut på vintern

För första gången så kommer Kalmar Slott att ha en vinterutställning för alla besökare. Den 8 december öppnar de upp för utställningen ”Gustav Vasa talar ur skägget, en utställning om makt”.
Publicerad 5 oktober 2022
Varje adventshelg kommer olika evenemang att anordnas. Det kommer även att erbjudas guidade turer som berättar mer om julens traditioner.
Varje adventshelg kommer olika evenemang att anordnas. Det kommer även att erbjudas guidade turer som berättar mer om julens traditioner.Foto: Linn Svensson

Även när det är ruggigt och kallt utomhus så kommer Kalmar Slott att hålla det varmt när de öppnar upp för sin första vinterutställning. Slottet kommer också att ha extraöppet under adventshelgerna.

Det är ytterligare ett steg mot att bli ett året runt-besöksmål, skriver Kalmar Slott i ett pressmeddelande.

Den nya vinterutställningen är producerad av Kalmar Slott och visades som säsongsutställning år 2020, som ett startskott i 500-årsjubileet av Gustav Vasas landstigning på Stensö Udde i närheten av Kalmar Slott.

­– I vår strävan att bli en året runt-destination växte idén att även visa vinterutställningar. Och ett historiskt år som 2023 kändes det självklart att visa Gustav Vasa, säger slottschef Meg Nömgård i ett pressmeddelande.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.