Annons

Kalmar Stadsfest är snart igång – det här händer i stan

Den här veckan välkomnas Kalmar Stadsfest tillbaka. Under torsdagen drar det igång och pågår den 11 till 13 augusti. Det blir en stor blandning av musik, teater, tivoli, matupplevelser och olika aktiviteter runt om i stan.
Publicerad 10 augusti 2022 • Uppdaterad 11 augusti 2022
Scenen på Stortorget under uppbyggnad.
Scenen på Stortorget under uppbyggnad.Foto: Kalle Blake

Under stadsfesten blir det som vanligt konserter alla tre dagarna på Stortorget och Larmtorget. I Stadsparken kan man lyssna på kontinental klezmermusik, se dansföreställningar och konstutställningar och där finns även en internationell matmarknad. I närheten kan man också besöka konstmuseets skaparateljé som flyttar ut i parken och Fritidsbanken finns på plats och lånar ut sport- och fritidsutrustning. Dessutom flyttar biblioteket in i bokbussen som kommer stå på Sveaplan. För de små står Duran & Mollan på Stortorgsscenen på lördag vid 10.30.

På lördag finns Sjöräddningssällskapet på stationen mellan klockan 11 till 14. De som vill kan göra ett besök där eller komma ombord på deras båtar för att ta del av hur navigationssystemet fungerar eller för att ta en titt i maskinrummet.

Annons

Nytt för i år är att Krusenstiernska gården medverkar på Stadsfesten med familjeföreställningar, trädgårdsguidningar och akustisk musik. I trädgården finns en tältscen som gästas av artister inom olika genrer. Under fredagen blir det konsert med artisterna från Kalmars Funkisfestival.

– Vi är många som arbetar tillsammans med att genomföra Kalmar Stadsfest. Tillsammans arbetar vi också för att Kalmar Stadsfest ska vara ett tryggt evenemang och att alla ska få en fin festivalupplevelse, säger Pär Israelsson, som är chef för enheten möten och evenemang på Destination Kalmar, i ett pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons