GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmar Teater omfamnade irländsk föreställning fylld med musik - här är bilderna från kvällen

En i stort sett fullsatt teatersalong på Kalmar Teater både stampade och klappade med under föreställningen i helgen. Uppsättningen av den irländska pjäsen Hjälten på den gröna ön bjöd på både musik, dans och skratt.
Publicerad 9 november 2021
Hjälten på den gröna ön på Kalmar Teater. Finn Åkerlund, Tilde Hollander, Ingvild Åkerlund och Sara Birgersdotter kom för att se föreställningen. Foto: Elin Nilsson
Hjälten på den gröna ön på Kalmar Teater. Finn Åkerlund, Tilde Hollander, Ingvild Åkerlund och Sara Birgersdotter kom för att se föreställningen. Foto: Elin NilssonFoto: Elin Nilsson

Teatern var fylld med exalterade besökare som pratade om föreställningen de kommit för att se av Södra Ölands och Kalmar musikteater. När scenens ridå gick upp och alla var samlade möttes publiken av Victoria Eskilsson som började berättelsen om Hjälten på den gröna ön.

Föreställningen är skriven av den irländska dramatikern John Millington Synge och handlar om den unge mannen Christopher Mahon (Filip Rörström) som i tron av att ha slagit ihjäl sin far är på flykt och tar skydd på ett värdshus i nordvästra Irland. Där möts han av byborna i staden och blir kär i värdshusvärdens dotter Margaret Pegeen Flaherty (Fredrika Hultén) som egentligen ska gifta sig med den rike Shawn Keogh (Viktor Skobe). Samtidigt vill änkan fru Quin (Anne Haugaard) gärna få sin chans med Christopher som ser honom som en perfekt blivande make.

Hela föreställningen blandades av både skratt, dans och musik som spelades av Jörgen Åkerlund och Jörgen Astner genom både dragspel, banjo och fiol. Slutet av första akten bjöd på en oväntad överraskning för Christopher Mahon och innebar att han behövde ta hjälp av änkan fru Quin. Något som också var en stor del av den andra akten när alla karaktärerna tillslut fick veta det de båda försökt undanhålla.

Text och foto: Elin Nilsson

Klicka på bilden och åt sidan för att ta del av hela bildspelet:

7 bilder
Alla samlades i slutet av föreställningen för att tacka och sjunga för publiken.
Martina Rudestig och Carina Carlsson.
Lisa Jönsson och Eva-Marie Samuelsson.
Finn Åkerlund, Tilde Hollander, Ingvild Åkerlund och Sara Birgersdotter
Skådespelarna stod vid ingången av Kalmar Teater innan föreställningen och välkomnade publiken.
Publiken fick chansen att efter föreställningen möta och tacka skådespelarna för föreställningen.
Innan föreställningen uppträdde skådespelarna några låtar för publiken.
Alla samlades i slutet av föreställningen för att tacka och sjunga för publiken.
Martina Rudestig och Carina Carlsson.
Detta är en recension i Kalmarposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.