GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmar tingsrätt tar över mordet i Växjö på grund av jäv

Kalmar tingsrätt tar nu över handläggningen för det misstänkta mordet i Växjö där en man i 70-årsåldern sköts ihjäl under tisdagskvällen på grund av jäv, rapporterar P4 Kronoberg.
Kalmar • Publicerad 24 november 2022 • Uppdaterad 24 november 2022
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.Foto: Agnes Aronsson

Enligt uppgifter till radion så ska anledningen bakom beslutat vara en jävsituation hos en anställd på tingsrätten i Växjö. Därför tar tingsrätten i Kalmar över handläggningen av det misstänkta mordet.

Var en eventuell häktningsförhandling ska hållas bestämmer Kalmar tingsrätt när åklagare skickat in begäran.

Det var i tisdagskväll som en man i 70-årsåldern sköts till döds på Teleborg i Växjö. Under onsdagseftermiddagen kunde en man i samma ålder gripas vid en större polisinsats vid en camping i Tingsryds kommun. Mannen anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för mord.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.