Annons

Kalmar tog hem första semifinalen av Vi i femman

På tisdagen mötte Siri Sederkvist och Samuel Idberg från Sjöängsskolan 5b i Lindsdal Elyse Cherry och Dennis Hammarsten från nordöländska Åkerboskolan i årets första semifinal av Vi i femman.
Publicerad 27 april 2021 • Uppdaterad 28 april 2021
Samuel Idberg och Siri Sederkvist jublar när det står klart att de är klara för final.
Samuel Idberg och Siri Sederkvist jublar när det står klart att de är klara för final.Foto: Maria Skagerlind/P4 Kalmar

Och efter sista momentet, där det gällde att lista ut vilken metall som gömmer sig bakom förkortningen Ag i periodiska systemet, så stod det klart att Sjöängsskolan 5b hade segrat med poängen 36-24, och nu är klara för final.

För medan Åkerboskolan drog till med järn redan på tiopoängsnivån för att ha en chans att vinna, så svarade Sjöängsskolan 5b silver på åttapoängsnivån. Och silver, det är rätt svar.

Hela klassen tog ett glädjeskutt efteråt.
Hela klassen tog ett glädjeskutt efteråt.Foto: Maria Skagerlind/P4 Kalmar
Annons

– Det känns jättebra, nästan obeskrivligt, att vi klarat den andra deltävlingen, säger klasskompisen Maja Persson från Sjöängsskolan till P4 Kalmar.

På torsdag är det dags för nästa semifinal. Då är det Rinkabyholmsskolan 5b som möter Glömminge skola som gör upp om den andra och sista finalplatsen.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons