Kalmar tredje miljöbästa landsbygdskommun - Mörbylånga en av årets raketer

”Oerhört glädjande att Kalmar kommun fortsätter att ligga i topp”.
Publicerad 11 maj 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Julian Weber/Mostphotos

Det är i tidningen Aktuell hållbarhets årliga ranking av kommuners miljöarbete som Kalmar kniper tredjeplatsen i kategorin landsbygdskommuner.

Rankningen ställs samman utifrån resultatet från sju andra rankningar, däribland Gröna bilister, Grön Flagg, SKL och Vattenmyndigheten samt en frågeenkät.

"Det är oerhört glädjande att Kalmar kommun fortsätter att ligga i topp bland de miljöbästa kommunerna. Det visar på det gedigna arbete som kommunen gör och att vi strävar mot de mål vi har inom klimatneutralitet och god vattenstatus", säger Anna Thore (s), ordförande i Vatten- och miljönämnden, i ett pressmeddelande.

På den totala rankingen bland landets 290 kommuner hamnar Kalmar på plats 24, vilket är en väldigt hög placering men några steg ned från fjolårets plats 15.

Mörbylånga utses till en av årets raketer. Kommunen tar ett jättekliv från bottenskiktet av listan, plats 268 förra året, upp till plats 121 i år.

Allra bäst placering av länskommunerna är Västervik, som nästan tar sig in på topp tio och hamnar på elfte plats. Förra året låg kommunen på plats 16.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.