Kalmar utvecklar satsningen på äldre: ”Högprioriterat område”

Efter det positiva resultatet ur brukarundersökningarna vill Kalmar kommun trappa upp än mer för de äldre.
Publicerad 16 oktober 2020
Foto: Mostphotos/Genrebild

Kalmar kommun har under flera år arbetat för att täcka behovet av platser på vård- och omsorgsboende. Arbetet har man kommit långt med och snart har man täckt behovet fram till 2030. Därutöver har kommunen successivt ökat resurserna till förmån för socialt innehåll; däribland fika, promenader och aktiviteter.

Som ett led i satsningen har Kalmar kommun sett ett resultat. Som KalmarPosten tidigare skrivit om, gav fjolårets brukarundersökningar ett resultat på 96 procent i nöjdhet i hemtjänstens egenregi. Något som gör fjolårets undersökningar till den bästa inom området någonsin. Det positiva beskedet har nu gjort att kommunen stärker budgeten för de äldres skull.

– Vi visar med dessa satsningar att äldreomsorgen är ett fortsatt högprioriterat område. Äldreomsorgslyftet ger dessutom ett kompetenslyft där våra medarbetare ges möjlighet att utbilda sig till undersköterska på betald arbetstid, säger Michael Ländin, ordförande Omsorgsnämnden, i ett pressmeddelande.

Satsningarna inom närtid är bland annat att kommunen fortsätter utbyggnaden och renoveringar på vård- och omsorgsboendena S:t Kristoffers väg, Karlssons äng och Lindsdal. Samtidigt gör man också en satsning på det ökande antalet omsorgstagare som är under 65 år.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.