Annons

Kalmar växlar upp för framtida evenemang - varje arena får egen arbetsgrupp

”Grupperna kommer att titta både på hur arenan används idag och vilka möjligheter som finns i framtiden”, förklarar Pär Israelsson på Destination Kalmar.
Publicerad 18 juni 2021
Kifab arena, en av Kalmars nyaste arenor.
Kifab arena, en av Kalmars nyaste arenor.Foto: Leif Ingvarsson/Mostphotos

Sedan tidigare finns flera utvecklingsgrupper som arbetar med frågor kopplade till evenemang i staden, inriktade på allt från tillståndsfrågor till arenautveckling.

Nu när vi ser ett slut på pandemieländet, samtidigt som flera nya arenor är byggda eller under uppförande, så tycker kommunen det är dags att styra upp det kommande evenemangsutbudet.

Annons

Guldfågeln Arena, Fredriksskans, Kalmar Ishall, Arena Långviken, KIFAB Arena och Kalmar Teater. Dessa kommer nu få varsin utvecklingsgrupp.

”Grupperna kommer att titta både på hur arenan används idag och vilka möjligheter som finns i framtiden”, berättar Pär Israelsson, chef för möten och evenemang på Destination Kalmar, i ett pressmeddelande.

Destination Kalmar och kultur- och fritidsförvaltningen står bakom utvecklingsgrupperna, som även utgörs av representanter för andra kommunala bolag och förvaltningar samt personer från närings- och föreningslivet.

”Föreningslivets medverkan är nödvändig för framgång, så vi är väldigt glada över att de finns med i grupperna. Det kommer att vara av stor vikt”, menar Per-Ola Johansson, verksamhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Tanken är att grupperna ska fokusera på att: hitta nya samverkansformer, hitta nya intäkter, möjliggöra nya evenemang och upplevelser, utveckla arenornas innehåll ur ett året runt-perspektiv.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons