Kalmarbo knivskars i halsen på väg hem från Ullared

En man har gripits misstänkt för mordförsök efter trafikbråket i helgen.
Publicerad 27 juli 2020
Genrefoto.
Genrefoto.Foto: Maria Groth/Mostphotos

Polisen grep under natten till söndagen en man som var efterlyst misstänkt för ett mordförsök på väg 153 i höjs med halländska Fegen på lördagen, rapporterar Aftonbladet. En 20-åring från Kalmar höggs i halsen vid ett trafikbråk.

20-åringen, hans flickvän och hennes två vänner hade varit i Ullared och handlat. På väg hem till Kalmar blev de fast i en bilkö. I trängseln och vid omkörningar uppstod ett trafikbråk mellan 20-åringen och en annan bilist.

– Det var en kille i en minibuss. Han gasade och betedde sig livsfarligt. Jag kunde ha dött redan då, säger 20-åringen till Aftonbladet.

Han valde att stanna till vid vägkanten. Då ska även minibussen ha stannat, och 20-åringen gick ut för att prata med föraren. Föraren av minibussen stängde av sin bil, och hade något i handen, som 20-åringen uppfattade som bilnycklar. Men sedan gick allt fort.

– Han hoppade ut, knivhögg mig och åkte vidare. Han sa inte ett ord. Jag märkte bara att det sprutade blod ur halsen, säger 20-åringen till Aftonbladet.

Föremålet som minibussföraren hade i handen var inte nycklarna, utan i stället en större fällkniv. 20-åringen fick hjälp av två förbipasserande kvinnor som satte tryck mot såret i halsen. Han fördes med ambulans till sjukhus och opererades. Han ska inte få några framtida fysiska men efter händelsen.

– Jag hade riktig tur. Kniven träffade inga viktiga organ. Läkarna sa att den tog en millimeter från luftstrupen. Det är så lite att man inte ens kan måtta det mellan fingrarna.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.