Kalmarbor ska tränas i självförsvar: ”Stor efterfrågan”

Elise Wilhelmsson bjuder in allmänheten till självförsvarsträning.
Publicerad 6 juli 2020
Foto: Privat

Långsamma rörelser, balanskoordination och kampsportens grunder, var det som gjorde att Elise Wilhelmsson fick upp ögonen för renodlat självförsvar, Tai Chi, för 20 år sedan.

I dag driver Elise företaget KLMR Självförsvar, dit nyfikna Kalmarbor vänder sig för att ta del av nya kunskaper för att berika sig själva. Nu har nyfikenheten vuxit sig så kraftig att Elise Wilhelmsson, tillsammans med NBV, inte ser något annat än att låta fler kalmariter få prova på grunderna i självförsvarsträning. Tisdagen den 14 juli i Stensbergsparken är det dags.

– Vi samlas klockan nio på morgonen och lär oss kampsportens grunder. Det är väldigt enkla övningar som passar alla, från 12 års ålder och uppåt, säger Elise Wilhelmsson, som medger att efterfrågan på självförsvarsträning är stor.

Förutom just självförsvar i säg, finns det andra fördelar med den här typen av träning?

– Absolut. Meditation är genomgående i hela träningen, vilket sänker våra stressnivåer. Dessutom förekommer det en hel del balansövningar, förklarar hon.

Så här i coronatider, hur säkert är det att genomföra den här typen av evenemang?

– Träningen genomförs utomhus i Stensbergsparken. Som alltid under Tai Chi-övningar, har deltagarna ett avstånd på två meter. Så på så vis ska det inte vara några problem, berättar Elise Wilhelmsson.

Tai Chi-träningen i Stensbergsparken den 14 juli kräver föranmälan.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.