Annons

Kalmarborna nöjda med underhåll av offentlig miljö – men snöröjningen är inte i topp

Medborgarundersökningen 2021 visar på höga siffror för Kalmar kommun, framförallt i kategorin ”underhåll av den offentliga miljön”.
Publicerad 3 februari 2022
Genrefoto: Mostphotos
Genrefoto: Mostphotos

På frågorna om ”skötsel av badplatser” och ”hur kommunen sköter sina verksamheter” fick Kalmar kommun högst andel positiva svar i hela Sverige på Medborgarundersökningen 2021. På en andraplats finns ”skötsel av allmänna platser och naturområden”.

– Vi har lyssnat in våra invånares önskemål under pandemin och försökt göra så många insatser som möjligt på de platser som är populära och används mycket. Det känns väldigt roligt att det gett resultat, säger Johanna Petersson (C), ordförande i servicenämnden i ett pressmeddelande.

Annons

Långvikens badplats har fått en ramp som går ner i vattnet, ett nytt hopptorn och kring jul pyntade kommunen grillplatser. Man har även gjort satsningar på att hålla rent från skräp genom ökad skräpplockning och bättre möjligheter till återvinning i den offentliga miljön. Dessutom har Kalmar kommun satsat mer på beläggningsunderhållet på gator och cykelvägar de senaste åren.

På i nästan alla frågor inom området ”underhåll av den offentliga miljön” hamnar Kalmar kommun bland de 20 bästa kommunerna. Undantaget är snöröjningen av gång- och cykelbanor där kommunen hamnar på plats 40.

– Vissa områden är extra tuffa. Snöröjningen är ett sådant och självklart jobbar vi för att bli ännu bättre när det gäller den. Samtidigt tycker jag verkligen att alla våra medarbetare har all anledning att vara stolta över det fina och viktiga arbete de gör tillsammans varje dag, säger Madeleine André, produktionschef på serviceförvaltningen i pressmeddelandet.

Medborgarundersökningen görs av SCB

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons