Kalmarborna ställde frågor till statsministern

”Det var mycket glädjande att få ta del av nyheten om 500 nya jobb till Kalmar”, säger statsminister Stefan Löven.
Publicerad 21 oktober 2020
Stefan Löfven
Stefan LöfvenFoto: Mostphotos

Under tisdagen höll statsminister Stefan Löfven ett digitalt öppet möte tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Johan Persson, där kalmarborna hade möjlighet att diskutera politik och ställa frågor till dem båda. Under kvällen var ett återkommande tema hur vi i pandemins fotspår ska se till att bygga ett starkare och mer jämlikt samhälle i Sverige och Kalmar.

– Det var mycket glädjande att få ta del av nyheten i dag om 500 nya jobb till Kalmar. Beskedet är viktigt inte minst för att pressa tillbaka ungdomsarbetslösheten. Det visar att Sveriges återhämtning har lyftkraft, trots pandemins påverkan på ekonomin, och att Kalmar är en kommun som inger hopp och framtidstro för att investera i, säger Stefan Löfven i ett pressmeddelande.

Johan Persson såg torsdagskvällens öppna möte som ett bra avslut på en dag som även innehöll lansering av en offensiv kommunbudget och Nordic Nests satsning med 500 nya jobb i Kalmar.

– Vi är mycket glada att ha fått ta emot statsministern på sitt första öppna digitala möte. Kalmarborna visade med sitt deltagande och engagemang att de uppskattade initiativet, säger Johan Persson i pressmeddelandet.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.