Annons

Kalmarfäktare i topp efter tävling i Karlskrona

År 2021 fick Fäktmaran i Karlskrona ställas in på grund av coronapandemin. Men i helgen var det dags igen och Kalmar Fäktklubb hade flera tävlande på plats.
Kalmar • Publicerad 7 februari 2022
Natalja Stiller, Emma Fransson, Engla Sennerlin Holm och Kinka Barvestad.
Natalja Stiller, Emma Fransson, Engla Sennerlin Holm och Kinka Barvestad.Foto: Ulf Sennerlin

Det är Fäktklubben Chapman Karlskrona som arrangerar den årliga tävlingen Fäktmaran, där deltagare från Sverige, Danmark och Tyskland deltar.

Emma Fransson från Kalmar Fäktklubb gick i grundomgången bäst av alla damer och besegrade 23 motståndare. Hon gick obesegrad till semifinal och slutligen final där hon vann mot Natilda Stiller från Danmark. Stötarna blev 15-12.

Annons

Även Kinka Barvestad och Isabelle Axhed från Kalmar fäktklubb var på plats och tävlade. Kinka besegrade 15 motståndare och gick precis som Emma obesegrad till semifinal men förlorade där mot Natilja Stiller. Isabelle besegrade sju motståndare men förlorade mot en danska och slutade på en tolfte plats.

”En strålande lördag för Kalmarfäkterskorna”, kommenterar Peter Barvestad, fäktmästare på Kalmar Fäktklubb, i ett mejl.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons