Annons

Kalmarhem har redan uppnått energimål för 2030

Kalmarhem kan redan fira att man har uppnått det energimål som Sveriges allmännytta satt upp gällande minskad energianvändning för år 2030.
Publicerad 24 februari 2023
Per Stephani, VD på Kalmarhem.Foto: Pressbild

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för över 300 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag. Allmännyttans klimatinitiativ är ett gemensamt upprop som startade under hösten 2018 för att minska utsläppen av växthusgaser. När Kalmarhem summerar 2022 kan man konstatera att energimålen för 2030 redan är uppnådda.

– Det är fantastiskt kul att lyckas med det här i tider som annars präglas mycket av skenande energipriser och risk för brist på energi. Det är inte bara för egen ekonomisk del, för klimatets del utan även som en del i att säkra energiförsörjningen för hela Europa, säger Per Stephani, VD på Kalmarhem, i ett pressutskick.

Annons

– Det vi jobbat mest med är driftoptimering av våra fastigheter, säger Thom Renström, energiingenjör på Kalmarhem, och fortsätter:

– Fastigheterna är övervakade och uppkopplade så att vi får larm när det är något som avviker. Utöver det är en av de största anledningarna till att vi når målet redan nu våra energieffektiva nyproduktioner som byggts de senaste åren. Kvarteret Tumlaren, som stod inflyttningsklart våren 2022, är till exempel väldigt energieffektivt och bidrar till att snittet sänks.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons