unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Kalmarhem satsar på tvättmedelsfritt

Hyresgäster kommer få tvätta kläderna i kallt vatten.
Foto: Mostphotos/Kalmarhem

Kalmarhem vill möta framtiden genom att satsa mer klimatsmart. Det kommunala bostadsbolaget ser både tvätt- och sköljmedel som riktiga miljöbovar, och inför därför ett pilotprojekt på studentkvarteret Ejdern där studenterna hädanefter kommer få tvätta sina kläder i kallt vatten.

– Som bostadsbolag vill vi ligga i framkant när det gäller att ställa om till en mer ekologiskt hållbar framtid. Detta är ett spännande projekt som minskar både vår miljöpåverkan och kan bidra till bättre hälsa för våra kunder, säger Per Stephani, vd för Kalmarhem, i ett pressmeddelande.

Bostadsbolaget försäkrar om att de boendes kläder kommer att bli rena även utan tvätt- och sköljmedel, då man kommer att använda sig av ett avjoniserat vatten, ett så kallat Diro-vatten. Miljöpåverkan kommer också minimeras genom att tekniken kräver kortare tvättprogram, lägre temperaturer, mindre förbrukning av vatten både i själva tvättningen och i hela kretsloppet med att rena vattnet besparas mängder av energi.

Innan projektet kan dra igång, kommer tvättstugorna att renoveras för att klara av den nya tekniken. Invigningen beräknas därför till i början av december.

Läs mer