Annons

Kalmarhem vill bygga gemensamt kontor i Oxhagen: ”Stora förhoppningar”

Kalmarhem vill bygga gemensamt kontor i ett befintligt kvarter i Oxhagen.
Publicerad 14 april 2022
Bergkristallen 2
Bergkristallen 2Foto: Kalmarhem

Man har tidigare i år lämnat in en ansökan om planbesked för Bergkristallen 2 i Oxhagen. I nuläget är detaljplanen avsedd för bostäder, men planen är nu istället att bygga ett gemensamt kontor för Kalmarhems verksamhet.

– I vår fortsatta utvecklingsresa framåt har vi en målsättning om att samla alla medarbetare under samma tak, något vi ser kommer bidra till en effektivare organisation och gynna arbetsplatskulturen med kortare kommunikationsvägar med mera. Vi har stora förhoppningar om att detaljplanen kommer med på kommunens priolista över detaljplaner som det arbetas med, säger Per Stephani, VD på Kalmarhem, i ett pressmeddelande.

Annons

I nuläget har Kalmarhem två kontor – ett på Larmtorget för kundservice, ekonomi och verksamhetsutveckling samt ett för fastighetsservice, bygg och underhåll i Oxhagen. Enligt Kalmarhem skulle ett gemensamt kontor underlätta besök för både samarbetspartners och kunder.

– Processen har sin gilla gång men vår förhoppning är att vi alla ska sitta under samma tak om fem år, avslutar Per.

Ansökan om planbesked för Bergkristallen 2 i Oxhagen är på agendan hos kommunstyrelsens planutskott.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons