unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Livsstilarrow-down
  3. Kultur & Nöjearrow-down
  4. Familjarrow-down
  5. Sport
  6. E-tidning
  7. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Kalmarhem vill höja hyrorna – trots coronakrisen

Hyresgästföreningen har mottagit en förhandlingsframställan från Kalmarhem, vilket innebär att de vill förhandla om hyrorna som ska gälla från första januari 2021.
Ett av Kalmarhems hyreshus.
Ett av Kalmarhems hyreshus.
Foto: Leif Ingvarson/Mostphotos

I det yrkande som Hyresgästföreningen tagit del av vill Kalmarhem höja hyrorna med 4,1 procent. Det skulle innebära en höjning på över 300 kronor i månaden för en normal trerumslägenhet.

– Utifrån Kalmarhems förhandlingsframställan tycks det ha gått dem förbi att vi sedan i mars lever i en värld och ett samhälle i en ekonomisk kris av aldrig tidigare skådat slag, säger Christer Bergqvist, Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

I en nationell undersökning bland Hyresgästföreningens medlemmar uttryckte 43 procent en oro för att kunna betala hyran på grund av coronapandemins effekter på deras privatekonomi.

– Att i det här läget kräva en så hög höjning av hyran är direkt provocerande för hyresgästerna. Kalmarhem som grundar sig på ett allmännyttigt syfte, borde inte spä på sina hyresgästers oro för huruvida de ska ha råd att bo kvar i sina hem, säger Christer Bergqvist, Hyresgästföreningen.

Kalmarhems vd Per Stephani säger till KalmarPosten att man avböjer att kommentera innan förhandlingarna är klara och att man då kan lägga fram sina argument.