Annons

Kalmariterna tävlar för Sverige i discodans

I helgen tävlar åtta tjejer från Dansinstitutet i Kalmar i Disco-EM som hålls i Örebro.
– Det känns fint att få dela denna stunden med dem, säger tränaren Sabina Enlund.
Publicerad 9 september 2023
Från vänster: Emilia Arvidsson, Isabell Ipsen, Maja Rhodin, Julia Jansson, Wilma Pålsson, Thea Rydholm, Selma Urzander och Fidelie Löfgren.
Från vänster: Emilia Arvidsson, Isabell Ipsen, Maja Rhodin, Julia Jansson, Wilma Pålsson, Thea Rydholm, Selma Urzander och Fidelie Löfgren.Foto: Privat

Det ligger många timmar och ett stort engagemang bakom resan, berättar danstränaren Sabina Enlund när KalmarPosten når henne första tävlingsdagen.

Sabina är tränare och har tillsammans med åtta tjejer från Dansinstitutet i Kalmar rest från hemtrakterna upp till Örebro för att tävla för Sverige i Europamästerskapet i discodans. De bästa 20 dansarna från landet har blivit uttagna att få tävla mot andra dansare från ett 15-tal länder.

Annons

– Det känns jättehärligt och kul att vara på plats och kul att jämföra med andra tävlande. Det känns fint att få dela den stunden med dem, säger Sabina Enlund.

Under torsdagen gick dansarna Thea Rydholm och Selma Ursander till kvartsfinal efter en duodans och slutade på 23:e plats. Under lördagen och söndagen väntas de sista tävlingarna i slow, en form av discodans.

– Det är väldigt roligt att de tagit sig så långt. Att de är uttagna till landsslaget ökar motivationen att ta sig ett steg längre. Vi har inga förväntningar, utan det är mer känslan av att få känna hur det känns att tävla som är viktigt. En del gör sin första internationella tävling, medan andra har tävlat både i EM och VM.

– Det viktigaste är att tjejerna lyfts upp, det är en bedrift att ta sig hit.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons