unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Kalmarkille tar över stort instagramkonto: ”En dröm”

Fågelskådaren Simon Carrington, 19 år, från Kalmar har fått det ärofyllda uppdraget att ta över Naturhistoriska riksmuseets instagramkonto i två veckor.
– Jag har mailat och frågat om det tidigare, men då fick jag inget svar. Men nu hittade de mig på instagram och frågade om jag ville ta hand om deras kontor i två veckor. Jag blev skitglad och tackade ja direkt, det är en dröm för mig att göra det, säger Simon Carrington.
Simon Carrington
Simon Carrington
Foto: Privat

Simon är en passionerad fågelfotograf som också har stort intresse för fågelskådning. När han nu tar över Naturhistoriska riksmuseets fokuserar han på egentagna bilder på fåglar.

– Jag ska lägga ut en bild varje dag, måndag till fredag, i två veckor. Det är en viss press för jag vill lägga ut fina bilder och en fin text. Jag försöker skriva en poetisk text för att skildra upplevelsen om när jag tog fotografiet. Jag försöker göra min grej och hoppas det blir bra.

Naturhistoriska riksmuseet har cirka 23 000 följare på sitt instagramkonto, det gör att Simon hoppas kunna nå ut till fler människor med sina fotografier.

– Det är många som tycker det är kul att jag får göra det. Jag brukar fråga om följarna har någon upplevelse till den sortens fågel jag lägger upp. Många delar med sig av sina upplevelser, det är roligt.

Simon styr över Naturhistoriska riksmuseets instagramkonto under vecka 42 och 43.